Olet tässä:

Etusivu Bändi Artikkelit Käsikirja Bänditoiminnan käsikirja - osa 1
Bänditoiminnan käsikirja - osa 1
Written by Hannu   
Thursday, 21 August 2008 21:36

thb_rain_tallinna120891.jpg

OSA 1: Kannattaa ostaa keikkabussi, jos…


Kauan sitten eräässä kaukaisessa galaksissa…ryhmä hippejä päätti ostaa keikkabussin. Auto oli vanha postiauto, oranssin värinen Ford Transit. Koska auton renkaat pysyivät hienosti kiinni tienpinnassa, tehtiin ostopäätös. Juuri hiljattain ylioppilaaksi väitellyt basisti sijoitti saamansa lahjarahat bussin hankintaan. Kaikki muut ryhmän jäsenet osallistuivat varojensa mukaan keräykseen, jotta reilun 12 000 markan potti saataisiin katetuksi.


Näin tämä hilpeä joukko liittyi auton omistajien suureen onnelliseen joukkoon. Ryhmän rumpali otti auton hoitoonsa ja välillä huollettavaksi, sillä eihän auton ylläpitokaan ole ilmaista. Suuren maailman tyyliin rumpali rakensi vanhoista leirikeskuksen putkisängyistä ja vanerilevyistä rumpulavan, joka mahtui hienosti bussin katolla kuljetettavaksi. Ajoneuvoa viritettiin muutenkin käyttökuntoon tulevalle Eestin kiertueelle.


Rain-mobile palveli ryhmää uskollisesti. Tosin välillä oli pieniä hankaluuksiakin. Talvella 1992 toisen Eestin tourin lähtöaamuna pakkaset jumittivat Transitin takaluukun lukon. Siis sen reitin, jonka kautta PA-laitteet ja muut bändikamat oli tarkoitus pakata autoon. Sytkärillä kärventämällä jäätynyt lukko saatiin sekä auki, että kiinni, jotta päästiin matkaan kohti Helsinkiä ja satamaa.


Soittajien armeijakuviot haittasivat treenaamista ja keikkoja. Rain-mobilen kulut juoksivat siitä huolimatta oliko keikkaa ja bändituloja vaiko ei. Vakuutukset, dieselvero, kytkinremontti tuottivat pientä päänvaivaa. Bussi kuluttaa, vaikka sillä ei ajettaisi metriäkään.


Viimein koitti se autuas päivä, että autolle löytyi ostaja. Bändin elämässä on nimittäin ainakin kaksi onnellista päivää, toinen uutta autoa ostettaessa ja toinen kun siitä pääsee eroon. Bussi matkasi lopulta Eestiin, paikkaan jossa se hyödytti bändiä eniten. Ilon päivä oli se, kun säännölliset menot Rain-mobilesta loppuivat ja saatu myyntihinta saatiin tasattua bändiläisille.


Mitä tästä opimme?

 

Kannattaa ostaa keikkabussi, jos:

 

  • Lähipiirissäsi on autoremontoinnista kiinnostunutta väkeä
    Olet voittanut huomattavan summan lotossa
    Bändisi levyt ovat myyneet platinaa
    Teette noin 100 keikkaa vuodessa

 

 

Olkoon Yksi kanssanne.


Ystävällisin terveisin Hannu Järvensivu

 

Bänditoiminnan käsikirjassa annetaan ohjeita kokemuksen kimeällä kurkkulaulannalla. Lukijan vastuulle jää oppien toteuttaminen käytännössä. Sarjaan ilmestyy aika ajoin uusi osa.

 

The Rain is also in MySpace!