Olet tässä:

Etusivu Bändi Artikkelit Käsikirja Bänditoiminnan käsikirja - osa 2
Bänditoiminnan käsikirja - osa 2
Written by Hannu   
Tuesday, 28 October 2008 13:41

thb_Luhalahti_treenit.jpg

OSA 2 Kannattaa treenata bändikämpällä…


 
Kauan sitten eräässä kaukaisessa galaksissa…ryhmä hippejä kokoontui treenaamaan rokin soittoa kylmillään olevalle nuorisoseurantalolle. Rumpalilla oli hyvät suhteet Sisätön nuorisoseurantalon vastuuhenkilöihin, joten paikka saatiin aivan ilmaiseksi käyttöön. Toisin kaikki soittolaitteet piti joka kerran roudata paikalle 55 kilometrin etäisyydeltä. Tämä puolestaan mittasi motivaation astetta, eli sitä kuinka kiinnostavaa soittaminen vastuksista huolimatta oli.
 
Ryhmää bänditouhu kiinnosti riittävästi, sillä treenejä järjestettiin yhä uudelleen ja touhu meni vakavammaksi. Etsittiin parempaa treenipaikkaa ja kehitettiin laitteistoa. Omat soittimet eivät olleet kaupan hyllyltä haettua huippulaatua, vaan niitä ensimmäisiä, joita saatiin käsiin ja pystyi kohtuullisesti soittamaan. Tatsi soitti seurakunnan Ibanez bassolla ja Samilla oli pieni Casion sähköurku lainassa.  
 


Treenien ensimmäinen tavoite oli saada soittimet keskenään samaan vireeseen. Tältä pohjalta oli järkevää jatkaa soittamista. Toinen tavoite oli treenata sellaisia biisejä, joita osattiin soittaa…kolmen soinnun rokkeja ja riffejä joihin oli helppo päästä mukaan. Hienoimmat hetket koettiin silloin, kun joku riffi lähti hyvin rullaamaan. Vielä nytkin monen vuoden jälkeen Rain-biiseissä on riffi tai teema, jonka ympärille kaikki muu rakentuu.
 
Toiminta kehittyi hiljalleen. Treenipaikaksi tuli Luhalahden kirkko, jossa treenattiin aina ennen nuorteniltaa. Askel eteenpäin oli harjoitustilan saaminen Ikaalisten keskustaan seurakunnan nuorisotilojen vierestä. Soittimia voitiin pitää paikallaan ja roudaaminen vähentyi. Ensimmäisen demokasetin biisit treenattiin tuossa kämpässä Olokololla.
 
Eräs tärkeä tukihenkilö ja vaikuttaja bändin alkutaipaleella oli Kari Salo, Jussin isä, jolla oli merkittävä idea: Ikaalisiin nuorille tarvitaan bändikämppä. Kari myötävaikutti siihen, että bändikämppä saatiin ja vielä gospelyhdistys toiminnan tueksi sekä pari gospeltapahtumaa seuraavina vuosina.
 
Mitä tästä opimme:
Kannattaa treenata bändikämpällä…
Opetella virittämään omat soittimet ja treenata yhteissoittoa.
Kuunnella myös bändikaverien soittoa.
Äänittää bändin soittoa ja oppia virheistä.
Soittaa bändin tason mukaisia biisejä, sellaisia jotka toimivat.
Suojata omaa kuuloa.
Löytää tukihenkilöitä bändille.
 
Yksi olkoon kanssanne.
 
Ystävällisin terveisin Hannu Järvensivu

 

 

The Rain is also in MySpace!