Olet tässä:

Etusivu Bändi Hullut vuodet 1994 – 2001
1994 – 2001
Written by Tatsi   
Wednesday, 16 July 2008 16:30

1994

Sami saa upseeripassin. Keikkoja bändillä on vuoden aikana reilu kymmenen.
Syksyllä Jussi aloittaa nuorisotyönohjaajakurssin SRO:lla ja Tatsi menee kauppikseen. Kuukautta myöhemmin Tatsi pääsee peruutuspaikalle Taiteen ja Viestinnän oppilaitokseen Tampereelle. Sami opiskelee viestintää ja Kallesta tulee artesaani.

1995

Sami paalittaa pari Saabbia. Bändi treenaa tasaista rataa, mutta homma ei jotenkin rullaa täysillä. The Rain käy MSL-studiossa Kihniössä ja purkittaa neljä biisiä. Biisit ovat aika kokeellisia - väliosia piisaa. Miksattu musa jää julkaisematta. Neljä raitaa ovat: Peilin Takaa, Muukalainen, Ja sekä Silta.
Syksyllä Kallella on työkiireitä. Kalle päättää antaa kitaravastuun yksin Jussille ja siirtyy taustajoukkoihin. Bändillä on iso kriisi. Jatketaanko? ---- Jatketaan!

1996 [uudelleensyntyminen]

Homma alkaa kuin alusta. Pyydetäänkö mukaan toinen kitaristi vai lähdetäänkö liikkeelle näin? Nimihän on huono! Mikä uudeksi? Rainbird, Raingate, Rainslaves, Seventh Rain of the Sevent Rain...? Lopulta päädytään pitämään THE RAIN. Onhan tämä nimi saanut jo (surullistakin) julkisuutta. Samalla Pasista tulee markkinointimerkonomi.
Treenitahti kiristyy. Vaikka yksi kitara jää pois kokoonpanosta ei kitaran rooli vähene. Musa muuttuu hevanderi-tiluttelusta määrätietoisemmaksi ja selkeämmäksi. Tehdään tehtäväjaot biisikohtaisissa sovituksissa. Annetaan tilaa musiikissa toisillekin. Homma alkaa toimia niin hyvin, että mennään JJ-Studiolle Tampereelle. Tuloksena neljän biisin EP-CD (RAIN003) (ks. Media/Tuotanto). EP julkaistaan Adventtitapahtumassa Kauniaisissa. Sami opiskelee myös Taiteen ja Viestinnän Oppilaitoksessa.

1997

Oho! Ihmiset tykkäävät tuoreesta CD:stä. Sitä saadaan myytyä ja se tuo bändille keikkaa ja julkisuutta. Treenit tulevat määrätietoisemmiksi. Haetaan yhteistä tyyliä. Mietitään, mikä oikeasti kiinnostaa ja puhuttelee kuulijaa.
Pitkät etäisyydet haittaavat harrastusta. Pasi asuu Seinäjoella, Tatsi Tampereella, Jussi Kauniaisissa, Sami Karkussa eli hajallaan ollaan. Ihme kyllä, bändi selviytyy tästäkin. Vaikka treenikämpät ovatkin Ikaalisissa harjoitellaan vähintään kaksi kertaa kuussa.
Vappu-Gospel Kouvolassa on hieno keikka. Bändi ja yleisö nauttii. Jussi valmistuu nuorisotyöntekijäksi ja aloittaa työn Lempäälän seurakunnassa. Joulun aikaan Tatsi valmistuu medianomiksi.


1998

Pasi muuttaa Tampereelle. Koska nyt kaikki ovat Tampereella, paitsi Jussi Lempäälässä, tulee treenikämppäkin "manchesteriin". Keikkaillaan vähän. The Rainille alkaa selkiintyä, että levy tässä pitää tehdä. Tehdään biisejä - sovitetaan biisejä - hylätään biisejä. Hidasta ja kovaa työtä tuo levyn teko. Lopulta uskalletaan varata aika Phantom Studiosta. Nyt se on pakko sitten tehdä...
Kalle Knuuttila ottaa vastuulleen manageroinnin. Vihdoin "myyntipuoli" toimii ammattimaisesti ja joku tietää, mitä resursseja on ja kelle ollaan velkaa. Ilkka Saine tulee vastaamaan kuljetustekniikasta ja tuuraa Tatsiakin parilla keikalla (ei mikä tahansa roudari). Kari Luukkonen vahvistetaan The Rainin miksaajaksi ja hassua - bändi kuulostaa vihdoin hyvältä livenä.


1999

Huhtikuun lopussa bändi aloittaa äänitykset - vajaan kuukauden homma. Ei sentään. Biisit eivät olekaan niin valmiita ja puolet teksteistäkin puuttuu. Kun äänittäjä pitää parin viikon isyysloman, niin onkin jo loppukesä. Sovituksia, kitaroita ja tekstejä on vaihdeltu moneen kertaan. Elokuun alussa stemmoja äänitellään yötä myöten.
Kolme päivää ennen levyn julkistusta saamme levyt painosta. Ja siinä se on! 23.10. Ristirock! The Rain julkistaa esikoislevynsä: Kiitos ja Anteeksi (RAIN004). Levy menestyy heti hyvin ja palautteen mukaan kuulijat saavat teksteistäkin jotain irti.

Tehdään juliste ja T-paidat. Paidoista tulee hieman rumia, sillä painofirma väitti pohjaväriä tummemmaksi. Bändi päättää olla käyttämättä kyseisen firman palveluita jatkossa. Sen sijaan Phantom Studio saa hyvät pisteet. Kiitos ja Anteeksi Samu Oittinen! Vuoden aikana pykästään oma kotisivu Soneran peräkujille. Sivuja ei vain kukaan ehdi tekemään valmiiksi.


2000

The Rain julkistaa uusitut kotisivut. Levy on tuonut keikkaa paljon ja alkuvuosi onkin keikkavoittoista maaliskuuta lukuunottamatta. Enemmänkin kysyntää on, mutta työssäkäyvinä, perheellisinä miehinä muusikot eivät joka paikkaan ratkea. Onnellisia olemme kaikki ja kiitämme Jeesusta, että tässä ollaan. Riemuvuosi!!! (Riemuvuoteen kuuluu oleellisena osana uusien kotisivujen uusija.)

Vuoden 2000 aikana saadaan paljon aikaiseksi; keikkoja, uudet kotisivut, uudet T-paidat.

Ehkä merkittävin muutos koetaan itse yhtyeen taustatyössä; Toiminta muuttuu ammattimaisemmaksi; Kalle myy keikat ja hoitaa paperityöt, Ilkka suunnittelee aikataulut, äänentoistossa ja valaistuksessa yhtye käyttää 5-6 eri henkilöä. Näin soittajat voivat keskittyä pelkästään soittamiseen, eikä heidän tarvitse murehtia käytännön asioista, mitä keikkailu pitää sisällään.

Turun Maata Näkyvissä festareilla The Rain pääsi esiintymään päälavalla. Eräänlainen "salainen haave" siis toteutui.


2001

Alkuvuosi meni keikkaillessa.

Jää Huomiseen-kappale nauhoitettiin uudelleen ja se julkaistiin Käyntikortti 2 -nimisellä kokoelmalevyllä.

Huhtikuusta eteenpäin yhtye oli enimmäkseen keikkatauolla, keskittyen uuden levyn suunnitteluun.

Marraskuussa 2001 edessä oli suuri haaste: Maata Näkyvissä Festarit sekä lauantai-illan pääkonsertti, jossa The Rain lämmitteli jenkkiyhtye Luna Haloa. The Rainin keikka onnistui saamamme palautteen perusteella hyvin... Täytyy kyllä myöntää että ennen keikkaa koko porukkaa jännitti - ja paljon.

Samaisena päivänä The Rain julkaisi neljä kappaletta sisältävän EP:n. Levyltä löytyvät kappaleet Kolmas Aamu, Sydän Palaa, Jää huomiseen sekä Sotilas (Acue remix).
Siinä missä Kolmas Aamu edustaa yhtyeen uusinta tuotantoa, Sydän Palaa on sille täysi vastakohta. Sydän palaa juontaa juurensa aivan yhtyeen alkuajoilta.

The Rain vaihtoi vuoden lopussa treenikämppää ja siirtyi treenaamaan samoihin tiloihin Terapia yhtyeen kanssa. Muutakin pientä yhteistyötä on ja on ollut suunnitteilla.
Fuusioituminen samoihin tiloihin on molemmille bändeille helpotus; molemmat yhtyeet käyttävät pääsääntöisesti samaa äänentoisto-, valo- sekä kuljetuskalustoa joten keikkareissuihin lähdöt sujuvat nyt jouhevammin.

Kun molemmat yhtyeet tekevät hengellistä työtä - samaa työtä - niin eikö ole järkevää myös yhdistää näitä maallisia voimavaroja. Yhdessä olemme voimakkaampia.

Festareiden jälkeen tehtiin vielä muutama keikka. Vuosi vaihdettiin Seinäjoella, Haaste -tapahtumassa.

 

 
the rain_contrast1.jpg

The Rain is also in MySpace!