Olet tässä:

Etusivu Mietittävää Kaikella on aikansa
Kaikella on aikansa
Written by Jaana - virallinen avustaja :)   
Tuesday, 04 August 2009 11:12

Kaikella on määrähetkensä, aikansa joka asialla taivaan alla.” (Saarn. 3:1)

Välillä  on aika mennä ja tehdä, viedä Jumalan suunnitelmia eteenpäin omalla paikallaan. Auttaa ja palvella, viedä evankeliumia eteenpäin, antaa omastaan toisille. Tehdä iloiten sen, mitä Jumala on antanut tehtäväksi tehdä. Jokaiselle on varattu oma paikka ja tehtävä seurakunnassa. Tehtäviä on yhtä monta, kuin on tekijöitä. Jokainen tehtävä on yhtä tärkeä, ei ole suurempaa, ei pienempää tehtävää. Taustalla, syrjemmässä toimiva ihminen on yhtä tärkeä kuin kaikkien edessä, näkyvällä paikalla toimiva ihminen. Molempia tarvitaan.

Työnantajana on Jumala. Hän valmistaa tehtäviin ja auttaa suoriutumaan niistä. Hän ei anna kenellekään tehtävää, jota hän ei pysty tekemään, eikä Hän jätä ketään suoriutumaan tehtävistä yksin. Vaikeimmankin tehtävän edessä voi luottaa siihen, että kaikkivaltias Jumala ei jätä pulaan. Ei ole niin suurta tehtävää, ettei Hän pystyisi auttamaa. Eikä niin pientä tehtävää, ettei Hän haluasi auttaa.

Välillä  on aika pysähtyä ja levätä. Kaikki tarvitsevat välillä taukoa ja lomaa askareista. Jumala käskee meitä lepäämään. Hän haluaa auttaa kantamaan kuormia ja tukea matkalla. Myös Jumalalta saaduista tehtävistä haluaa välillä levätä. Ei aina tarvitse jaksaa mennä ja tehdä, välillä haluaa levätä. Jeesuskin halusi olla välillä yksin hiljaisuudessa, levätä ja keskustella Isän kanssa. Muillakin on täysi oikeus siihen.

Välillä  on myös hyvä pysähtyä kuuntelemaan mitä Jumala haluaa sanoa. Kaiken kiireen ja tohinan keskellä ei aina kuule sitä, mitä asiaa Jumalalla on. Mitä Hän haluaisi, että minä tekisin? Onko Hänellä jokin uusi tehtävä, johon haluaisi minut lähettää? Vai haluaako Hän, että jään tähän? Onko minun aika odottaa, lähteä, jäädä? Minne Jumala haluaisit minut lähettää? Aina oma tie ei ole selvänä näkyvissä, joskus joutuu kyselemään ja etsimään.

Tekemisen, levon, kyselyn ja etsinnän keskellä on hyvä muistaa se, että vaikka tekisimme tai jättäisimme tekemättä mitä  tahansa, niin jokainen meistä on silti tärkeä, arvokas ja rakas Jumalan luotu ihminen. Jokaisen arvo perustuu siihen, mitä hän on, ei siihen, mitä hän tekee. Ja Jeesus on tehnyt sen tärkeimmän ja suurimman teon meidän puolestamme ristillä. Siihen kukaan ei voi, eikä kenenkään tarvitse lisätä mitään. Se on täydellinen lahja, ja vain lahjana voimme sen ottaa vastaan.

Kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta mutta saavat hänen armostaan lahjaksi vanhurskauden, koska Kristus Jeesus on lunastanut heidät vapaiksi” (Room.3:23-24)

 
the rain - ullakko1.jpg

The Rain is also in MySpace!