Olet tässä:

Etusivu Bändi Artikkelit Käsikirja Bänditoiminnan käsikirja - osa 7
Bänditoiminnan käsikirja - osa 7
Written by Hannu   
Thursday, 10 December 2009 16:21

OSA 7 Mikä on tärkeää…

 

Kauan sitten eräässä kaukaisessa galaksissa…ryhmä hippejä mietti tätä samaa asiaa, mikä on tärkeää? Soittaminen oli tietenkin se tärkeä juttu monella tasolla. Se oli hyvä harrastus, siinä oma soittorutiini parantui ja yhteissoitto kehittyi. Oli monia hyviä hetkiä kavereiden kanssa. Vieläpä tytötkin saattoivat kiinnittää soittajapoikiin huomiota. Saatiin myös mahdollisuuksia keikkailla ja nähdä maailmaa. Moni näistä unelmista tähtäsi suoraan tähtiin.

 

Samalla jotkin herkät ja hienovireiset asiat kulkivat mukana…niin kuin hengellisyys ja usko. Se, että bänditoiminnassa oli kristilliset puitteet vaikuttivat olemiseen. Välillä jonkun asenne hengellisyyteen vaihteli. Muitakin bändi mahdollisuuksia oli tarjolla. Monien miettimisten ja kipuilujen jälkeen bändin yhteinen päätös oli se, että ei haluttu olla vain rockbändi, vaan gospelrockbändi, samaan tapaan kuin The Road oli.

 

Käytännön syistä johtuen treenit järjestettiin monasti nuorteniltojen yhteydessä, jolloin soittajatkin pääsivät mukaan. Etenkin näissä nuorteniltojen iltahartauksissa ja rukousringeissä kahlattiin monia syviä vesiä, kun jaettiin elämän kolhuja ja tuotiin esiin monia hyvin henkilökohtaisia rukousaiheita.

 

Vähitellen oma identiteetti rakentui yhä selkeämmäksi ja usko jäsentyi osaksi soittajien elämää. Tie näiden hengellisten asioiden yhteyteen oli kaikilla erilainen. Toisilla oli kodistaan kristillistä taustaa, jollain kolahti rippikoulu, joku kasvoi uskossaan isoisena ja isäntänä toimiessaan.

 

Vuosien saatossa tämä kristillinen pohjavire on näkynyt eri tavoin elämässä, kavereita on kannustettu ja eletty mukana vaikeissakin elämänvaiheissa, on yritetty kuunnella omantunnon ääntä. On puhuttu henkeviä ja rukoiltu yhdessä. Hiljalleen sanomasta on tullut keskeinen osa koko toimintaa. Keikalle ei lähdetä vain soittamaan. Motiivina on halu kertoa Jumalan rakkaudesta ja evankeliumista, joka koskettaa omaakin sydäntä. 

 

Mitä tästä opimme:

Kannattaa miettiä mikä on tärkeää…


  • -Meillä kaikilla on aivan omanlainen hengellinen tiemme.

  • -Monasti ei tavoiteta tähtiä, vaan syviä elämän vesiä.

  • -Uskosta voi tulla koko elämää kantava voima, se voi syventyä ja vahvistua.

  • -Jumala pitää meistä kiinni ja synnyttää sydämessämme luottamuksen Jeesukseen.

 

Yksi olkoon kanssanne.

 

Ystävällisin terveisin
Hannu Järvensivu

 

 

 

The Rain is also in MySpace!