Olet tässä:

Etusivu Bändi FAQ
FAQ
Written by Administrator   
Tuesday, 05 August 2008 15:39

FAQ (usein kysytyt kysymykset)

Tällä sivuilla vastaillaan usein kysyttyihin kysymyksiin!

1. Bändi

Oletteko uskovaisia?
Miten pääsitte aloittamaan levytysuran?
Mitä neuvoja antaisitte gospelbändin perustamiseen liittyen?
Osaavatko bändin jäsenet soittaa muita kuin omia soittimiaan?
Miksi otatte rahaa keikoista?
Toimiiko The Rain tiiminä?


2. Kotisivut

Saisiko teiltä nuotteja tai tabulatuureja?
Miksi keikkapäiväkirjaa ei päivitetä?
Miksi sivuille ei tule uusia kuvia?


3. Keikat

Miksi ette tule meidän kaupunkiimme keikalle?
Missä on seuraava keikka?
Mikä on ikimuistoisin keikka mikä teillä on ollut?


4. Levyt ja musiikki

Mistä levyjänne voi ostaa?
Mistä biisejänne voi kuunnella ja downloadata?
Saako biiseihinne nuotteja?
Mitä ELLIPSIS tarkoittaa?
Koska tulee seuraava levy?


5. Muut

Mitä The Rainin logo tarkoittaa?
Oletteko ajatellut tehdä musavideoita?
Miksi Diablon levyn kannen kiitoksissa mainitaanThe Rain?
Miksi kauppa ei toimi?

 

1. Bändi

Oletteko uskovaisia?
Mitä ovat uskovaiset? The Rainin soittajat uskovat Jeesukseen, mutta niinhän uskovat kaikki suomalaiset. Tuskin kukaan asettaa 2000-luvulla kyseenalaiseksi sitä, että oliko Jeesus Nasaretilainen joskus olemassa vai ei. Historia todistaa, että hän on elänyt maanpäällä. Eri kysymys onkin, että oliko Jeesus Jumalan poika ja ylipäätään - onko Jumalaa olemassa.

The Rainin soittajat ja koko tiimi uskoo, että Jeesus on Jumalan poika, joka kuoli, koska me ihmiset olemme pahoja. Jeesus kuittasi pahat teot. Jumala herätti Jeesuksen kuolleista. Me olemme tervetulleita Jumalan luokse, sillä pahat tekomme on hyvitetty. Eikä tämä ajattelumme tee meistä poppareista mitään pyhimyksiä, eikä meidän tarvitse elvistellä. Olemme tavallisiä äijiä, jotka voivat elää hyvällä fiiliksellä elämäänsä ja luottaa, että Jumala pitää meistä huolta.

Miten pääsitte aloittamaan levyuran?
Enimmäkseen omalla rahalla on levyt kustannettu, pieniä tilapäisiä lainoja ollaan otettu soittajilta tai Kallen (ex-managerimme) omalta yritykseltä. Myös Ikaalisten seurakunta avusti levynteossa tilaamalla ja maksamalla erän levyjä ennakkoon. Kukaan ei varsinaisesti ollut kiinnostunut puskemaan meitä markkinoille. Oma usko biisimateriaaliin ja ripaus hulluutta = the Rain levy uran alku! Nykyään pystymme tekemään levyjä levy- ja oheismyynnin turvin. Kiitos siis SINULLE!

Mitä neuvoja antaisitte gospelbändin perustamiseen liittyen?
Rukoile ja työtä tee, muu Luojalle jää. Kutsumus ja halu tehdä musiikkia, soittaa ja julistaa Jumalan sanaa. Bändin kuin bändin perustaminen on helppoa, jos vain soittajia löytyy. Mutta perustamisen jälkeen alkaa kova harjoittelu ja biisinteko. Yhdessä yössä tunnetuksi ja sata keikkaa kalenteriin voi olla liioiteltua. Jos musaa tehdään gospel-lipun alla pitää koko porukan sitoutua myös sanomaan. Tämä asenne on hyvä tarkistaa vaikka siinä kohtaa, kun keikkoja alkaa tulla ja yleisö odottaa mielenkiinnolla, että mitä asiaa bändillä on.

Osaavatko bändin jäsenet soittaa muita kuin omia soittimiaan?
Kaikilta taittuu perussoinnut kitarasta ja bassosta. Rumpu-biitti ja ehkä jokunen filli nokilleen irtoo myös koko porukalta. Tatsilla löytyy luurankona kaapista klarinetti josta musiikkiopistopaperit..

Miksi otatte rahaa keikoista? Miksi myytte bändituotteita ja levyjä? Eikö evankeliumia pitäisi kertoa vakaumuksesta eikä rahasta?
The Rainin soittajat eivät ota bändihommasta palkkaa tai palkkioita. Kilometrikorvaukset oman auton käytöstä otamme silloin tällöin ja päivärahan vielä harvemmin. Vuosina 2005 ja 2008 teimme 3kk:n kiertueet, jolloin olimme virkavapailla "oikeista töistä". Siltä ajalta saimme palkan, mutta emme ennen sitä, emmekä kiertueiden välisiltä tai jälkeisiltä keikoilta.

Emme koe olevamme niitä jotka julistavat sanaa vaikkapa kaupannurkalla – kuluitta (kaikki kunnia heille, jotka näin haluavat toimia). Haluamme olla rock-bändi ja rock-konsertin järjestämiseen liittyy monenlaisia kuluja. Äänentoisto, valot, kulkuväline, teknikot... Heti kun nämä asiat lakkaavat maksamasta ei tarvitse raha-asioista keskustella. Suuri taloudellinen haaste on myös levynteko, mikä kustantaa hyvinkin 20 000 euroa ja joka levyn kohdalla olemme joutuneet lainaamaan rahaa toivoen ja rukoillen, että pääsisimme edes omillemme. Periaatteemme on, että soittajien ei tarvitse käyttää omia varojaan harrastukseen, mutta toisaalta käytetystä ajasta ei makseta korvauksia.


Toimiiko The Rain tiiminä? Onko teijän musamakunne samasta muotista? Miten toimitte porukan ollessa keskenään eri mieltä joistain asiasta? Vai oletteko aina samoilla aaltopituuksilla asioiden suhteen?
Musamaku kaikilla lienee omanlaisensa, mutta tiettyjä yhtäläisyykiä varmasti löytyy. Tapanamme on käydä kerran pari vuodessa jossain isommassa konsertissa fiilistelemässä; esim. Totoa, Iron Maidenia..., joka on jokaiselle mieleen.
Jokainen meistä surffaa enimmäkseen aivan omilla taajuuksillaan, mutta tietysti se, että bändi ja teknikot on ollut kasassa niin kauan, auttaa ymmärtämään toisia. Silloin tällöin ovet paukkuu ja tuittuillaan, erityisesti keikoilla kun väsymys yms. stressaa, mutta asioilla on tapana selvitä puhumalla. Yleensäkin bändin asiat selvitetään puhumalla tai e-maileilla.

Keikkailun yksi parhaista puolista on kuitenkin tuo yhdessäolo!

 

2. Kotisivut

Saisiko teiltä nuotteja tai tabulatuureja?
Toistaiseksi kappaleista ei ole moisia juttuja tehty. Linkki -sivulla on muutama linkki, joista löytyy kokoelma eri bändien tabulatuureja - mm. The Rainin. Tabulatuurien - saatika nuottien - tekeminen on vaativaa ja aikaavievää työtä. Bändillämme ei aika ja osaaminen riitä siihen. Jos sinä osaat tehdä tabulatuureja tai nuotteja, niin mielellämme ottaisimme sellaisia vastaan julkaistavaksi sivuillamme.

Miksi keikkapäiväkirjaa ei päivitetä?
Mahdollisuuksien mukaan juttuja lisätään. Soittajien "oikea" työ ja perhe-elämä vie kuitenkin lähes kaiken sen ajan, mitä keikkailun ja treenaamisen ulkopuolelle jää. Vuorokaudessa on vain liian vähän tunteja.

Miksi sivuille ei tule uusia kuvia?
Pahoittelemme hidasta tahtia. Nykyisin saamme kuvia silloin tällöin yleisöltä ja lisäilemme niitä aika ajoin sivuille. The Rainilla ei ole omaa valokuvaajaa, joka tallentaisi joka keikan.
Jos sinulla on kuva, jonka haluat jakaa meille ja kaikelle kansalle, niin lähetä se osoitteeseen info(at)therain piste fi, niin voimme laittaa sen sivuille näkyviin. Liitäthän kuvaan pienen tiivistelmän kuvasta: kuka on kuvaaja, missä on kuvattu ja ehkä pieni kommentti kuvaan liittyen. The Rain päättää kuvien julkaisuista kotisivuillaan.

 

3. Keikat

Miksi ette tule meidän kaupunkiimme keikalle?
Keikat varmistetaan puolisen vuotta ennen esiintymistä ja ne lisätään välittömästi keikkakalenteriin. The Rain keikkailee siellä, mihin meitä pyydetään - varsinaista keikkamyyntiä on hyvin vähän. Emme voi marssia kaupunkinne torille ja sanoa vain, että tultiin soittelemaan.
Jos haluat meidät paikkakunnallesi soittamaan, niin ota yhteyttä sellaiseen tahoon joka tilaisuuden järjestää - esim. seurakunnan nuorisotyöhön. The Rain ei pysty "etäjärjestämään" itselleen keikkaa sinun kaupunkiisi.

Missä on seuraava keikka?
Sen näet keikkakalenterista

Mikä on ikimuistoisin keikka mikä teillä on ollut?
Jokainen soittaja ja teknikko kokee keikat eritavalla ja siksi tähän on vaikea vastata kaikkien puolesta. Tietysti MN-Festareiden päälavan keikka vuonna 2001, 2003 - 2007 ovat merkittäviä kokonsa puolesta, mutta usein pienellä keikalla on erilainen ja henkilökohtaisempi tunnelma. Akustinen veto – joita olemme tehneet todella vähän – kehitysvammaisten toimintakeskuksessa Turun seudulla 2005 oli myös mieleenpainuva.

 

4. Levyt

Mistä levyjänne voi ostaa?
Keikoilta, kristillisistä kirjakaupoista, Maanalaisesta Levykaupasta, pian toivottavasti Anttiloista, City-marketeista... Ja turvallisesti näiden kotisivujen kaupasta.

Mistä biisejänne voi kuunnella ja downloadata?
Kokonaisia biisejä ja näytepätkiä kuulet Levyt -sivuiltamme. Myös MySpace -sivuillamme kuulet musiikkiamme. Omalle koneelle/playerille imuroitavaksi emme musiikkiamme jaa, vaan toivomme, että ihmiset ostaisivat levyjämme. Jos levyttäminen olisi ilmaista jakaisimme musiikkiamme ilmaiseksi. Mutta musiikin tekeminen ja bänditoiminnan pyörittäminen maksaa ja toivomme, että kuulijamme ostavat musiikkiamme, eivätkä kopioi
CD-levyjämme tai jakele biisitiedostojamme kavereille netin eikä vertaisverkkojen (esim. torrenttien) kautta.
Omakustanteitaan julkaiseva The Rain on hyvin pieni tekijä maailman levymarkkinoilla. Siksi emme voi vain "laittaa" musiikkiamme sellaisiin palveluihin kuten iTunes tai Spotify. Esim. Spotify ei ehdi edes vastaamaan pienten levy-yhtiöiden kyselyihin. Pyrimme kyllä kehittämään tätäkin tarjontaa.

Saako biiseihinne nuotteja?
Yhtyeen toimesta biisejä ei ole nuotitettu. Muusikoilla aika ei riitä siihen. Katso yläpuolelta myös kohta 2.Kotisivut.

Mitä ELLIPSIS tarkoittaa?
Ellipsis on geometrinen muoto, mutta se on myös erikoismerkki esim. tietokoneen merkkikartassa (Character Map). Mikä merkki? Ellipsis on merkki, jossa on kolme pistettä (...) eli yksi merkki sisältää kolme pistettä. Lauseen loppuun kirjoitettuna ellipsis merkitsee ajatuksen jäämistä keskeneräiseksi tai tapahtumien (listan) jatkumista kirjoitetun lauseen jälkeenkin.
Ellipsis-nimisessä kappaleessamme kolmella pisteellä on vielä yksi merkitys. Jotta ei ihan selitettäisi asiaa puhki, niin Ellipsis-levyn kansi antaa oivan vihjeen.

Koska tulee seuraava levy?
The Rainin neljäs LP: YHTÄ KUIN VOITTO. Julkaisupäivä 23.8. 2008. Paikka: Ristirock, Tampere.
Ja sitä seuraavasta ei ole mitään suunnitelmia.

 

5. Muut

Mitä The Rainin logo tarkoittaa?
The Rain soittaa gospel musiikkia, ilosanomaa. The Rain tarkoittaa sadetta. Eli kun kuulet yhtyeen musiikkia, niin siltä ei saa suojautua sateenvarjolla, vaan anna virkistävän sateen / sanoman kastella. Ota viesti vastaan ilman mitään suojakilpiä. Logon on ensimmäisenä raapustellut tähtikitaristimme Jussi (kun kimpaantui Bad Religion -bändin logoon, eli ristin päälle tempaistu kieltomerkki) ja ensimmäistä kertaa logoa käytettiin -96 CD EP:llä

Oletteko ajatellut tehdä musavideoita?
Jotain pientä on aina ollut suunnitelmissa ja jotain ollaan joskus tehtykin lähinnä omaan käyttöön. Kattellaan! Jos sellaiseen tulee vaikkapa MTV:ltä tai Voicelta pyyntö niin tokihan sellainen pitää tehdä.

Miksi Diablon levyn kannen kiitoksissa mainitaanThe Rain?
Levyt on äänitetty samalla studiolla Tampereella ja Pasi lainasi rumpuja ko yhtyeelle.

Mitä ovat monitorit? Miksi teillä on ne kuulokkeet keikalla korvissa?
Monitorit ja monitorointi tarkoittaa musiikkikielessä oman ja toisten soiton/laulun vahvistamista ja toistamista lavan suuntaan muusikolle - ei siis yleisölle. Bändimusiikissa esim. rummut soivat lavalla niin kovaa, että omaa laulua ei kuulisi ilman erillistä monitorikaiutinta, johon laulu vahvistetaan. Syntetisaattoreissa ei yleensä ole sisäänrakennettuja kaiuttimia lainkaan. Kosketinsoittajalle pitääkin laittaa erillinen vahvistin ja kaiutin, vaikkei lavalla isompaa muuta meteliä olisikaan.
Jokainen muusikko haluaa kuulla omaa soittoa/laulua tietyssä suhteessa muiden soittoon/lauluun. Yleensä oman instrumentin ja laulun halutaan kuuluvan hieman muiden yli, jotta oma suoritus olisi paras mahdollinen. Parhaimmillaan jokaisella muusikolla onkin oma monitorikaiutin, johon monitorimiksaaja säätää yksilöllisen miksauksen. Yleisölle osoitettuja PA-kaiuttimia ei voi käyttää oman soiton kuunteluun, sillä niiden miksaus on tarkoitettu yleisölle, ei jokaiselle muusikolle yhteisesti. Lisäksi PA:sta tuleva ääni matkustaa ensin salin takaseinään ja kaikuu sieltä takaisin lavalle, jolloin äänimaisema on muodostunut jo hyvin sekavaksi.
The Rain käyttää lattialla jököttävien monitorikaiuttimien sijasta korvanappimonitorointia. Jokaisen korvissa on minikuulokkeet - samantapaiset kuin mp3-soittimissa. Vyöllä pidettävään vastaanottimeen jokainen saa langattomasti haluamansa monitorimiksauksen. Samalla nappikuulokkeet suojaavat lavameteliltä, eikä nappien volumea tarvitse pitää haitallisen isolla.

Miksi kauppa ei toimi?
Kauppaa pyöritetään manageritoimen ohella. The Rainilla ei ole erillistä postimyyjää töissä. Jari-Matin manageripesti on suurimmaksi osaksi harrastustoimintaa (soittajillekin bändi on harrastus) ja hän hoitaa hommaa muun toimen ohessa. Tuotteetkaan eivät ole kenenkään kotona, vaan postitettava materiaali pitää kerätä varastolta. Tilaaja ei joudu maksamaan mitään etukäteen, vaan vasta kun tuotteet ovat saapuneet. Eli 100% turvallista nettikauppaa. Pyrimmme pitämään varastomme mahdollisimman kattavana, mutta esim. jotkut paitakoot saattavat loppua kesken, jolloin joudumme odottamaan "muita kokoja", jotta voisimme tehdä alihankkijaltamme uusintatilauksen. Mahdollisista viivytyksistä ilmoitetaan tilaajalle.

 

 
mn05_pyro1.jpg

Bändi

The Rain is also in MySpace!