Olet tässä:

Etusivu Bändi Artikkelit
Artikkelit
Bänditoiminnan käsikirja - osa 7
Written by Hannu   
Thursday, 10 December 2009 16:21

OSA 7 Mikä on tärkeää…

 

Kauan sitten eräässä kaukaisessa galaksissa…ryhmä hippejä mietti tätä samaa asiaa, mikä on tärkeää? Soittaminen oli tietenkin se tärkeä juttu monella tasolla. Se oli hyvä harrastus, siinä oma soittorutiini parantui ja yhteissoitto kehittyi. Oli monia hyviä hetkiä kavereiden kanssa. Vieläpä tytötkin saattoivat kiinnittää soittajapoikiin huomiota. Saatiin myös mahdollisuuksia keikkailla ja nähdä maailmaa. Moni näistä unelmista tähtäsi suoraan tähtiin.

Read more...
 
Bänditoiminnan käsikirja - osa 6
Written by Hannu   
Wednesday, 14 October 2009 15:20

OSA 6: Millä bändiraketti kulkee?

Kauan sitten eli bänditoiminnasta myytti, että bändi toimii vain soittamalla. Se ei pidä täysin paikkaansa. On todella hienoa, jos bändissäsi on multilahjakkuuksia, jotka hoitavat keikkamyynnin, markkinoinnin, laitevastuut, logistiikan, oheismyynnin, tarviketilaukset, nettisivujen päivitykset, talousasiat, yhteydet verottajaan ja kirjanpitofirmaan.

Toimiakseen bändi tarvitsee henkilöitä, jotka tukevat bänditoimintaa ja antavat näin soittajille tilaa luovan panoksen toteuttamiseen. Jos tällainen henkilö löytyy bändin lähipiiristä kantamaan vastuuta, sitä helpompaa on kaikkien muidenkin toimia. Tällaista tärkeää tukihenkilöä voi kutsua manageriksi.

Read more...
 
Bänditoiminnan käsikirja - osa 5
Written by Hannu   
Thursday, 10 September 2009 09:56

OSA 5: Millainen on hyvä teksti?

Gospelin ja rakkauslaulujen tekijöillä on edessään yhteinen ongelma, miten kertoa tuttu asia uudella tavalla tai tuoda siihen jokin uusi tarkastelunäkökulma. Saman asian voi ilmaista monessa muodossa; dogmaattisesti, Kaanaan kieltä käyttäen, vertauskuvallisesti, tarinamuotoisesti, keskusteluna tai minä – muodossa tms. Vaihtoehtoja riittää.

Kannattaa tutustua eri lauluntekijöiden työhön. Suomestakin löytyy omaperäisiä lauluntekijöitä, jotka käyttävät suomenkieltä omalla persoonallisella tavallaan ja ovat löytäneet hienoja muotoja teksteille, jotka käyvät opiksi myös gospelin tekijöille.

Read more...
 
Bänditoiminnan käsikirja - osa 4
Written by Hannu   
Tuesday, 04 August 2009 11:19

OSA 4: Miten sanoituksia tehdään?

Kauan sitten eräässä kaukaisessa galaksissa…ryhmä hippejä etsi bändilleen tietä suuren maailman tietoisuuteen. Varastossa oli nippu musiikillisia teemoja ja aihioita, mutta ei sanoja. Apua haettiin ”Nuoren seurakunnan veisukirjasta”. Siellä löytyi taitavien gospelmuusikoiden tekemiä hienoja yhteislauluja. Niinpä jotkin Jaakko Löytyn laulut löysivät tiensä bändin alkuaikojen ohjelmistoon.

Read more...
 
Bänditoiminnan käsikirja - osa 3
Written by Hannu   
Monday, 13 April 2009 18:58

OSA 3: Voima olkoon kanssanne.

 

Kauan sitten eräässä kaukaisessa galaksissa…ryhmä hippejä havaitsi voiman olemassaolon. Voimaa oli monessa muodossa; kaveruussuhteissa, samankaltaisessa musiikkimaussa, vahvistimien tehossa sekä rumpalin jaloissa ja käsivarsissa. Miten tämä kaikki olemassa oleva voima saadaan kanavoitua parhaita tuloksia tuottavaan muotoonsa? Siinäpä pulma.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 1 of 2

The Rain is also in MySpace!