Olet tässä:

Etusivu Vieraskirja

Vieraskirja


Tietoa bändistä löytyy: "Usein kysytyt kysymykset" = FAQ

Tervetuloa lukemaan bändin vieraskirjaa. Löydät kommentteja ja keskustelun pätkiä vuosien varrelta. Vieraskirjaan ei voi lisätä viestejä. The Rainin Facebook-sivuilla voit jättää viestisi.Sami     22 August 2008 01:18 |
Moi! Onkohan Yhtä kuin voitto-levy lähtenyt tulemaan? Tilasin ennakkoon, eikä ole vielä näkynyt levyä. T:Sami

Ilari     22 August 2008 01:18 |
Anteeksi, Ellipsiksen!

Ilari     22 August 2008 01:17 |
En myöskään yhdy aiempiin kommentteihin lyriikoiden epäselvyydestä... Mielestäni itse tavoite on saada kuuntelija miettimään niitä sanoituksia. Täältä sivuilta muistan joskus lukeneeni erittäin hyvän tiivistelmän gospellyyrikoiden ideasta: "Se, mikä on vaikeaselkoista tai kömpelöä on meistä ihmisistä. Se, mikä puhuttelee, tulee Jumalalta." En siis tarkoita, että uuden levyn kyseenalaisen epäselvissä teksteissä mikään ei tulisi Jumalalta... Ainakin minua The Rainin sanoituksissa moni asia puhuttelee. Pitää pysähtyä vain kuuntelemaan. Kyllähän Jeesuskin puhui vertauksin! Joku kommentoi mielestäni aika ikävästi The Rainin sanoituksia... Ehkä gospelmusiikki sanomineen ei olekaan juuri sinua varten?

Omasta mielestäni levy on aivan loistava ja laatu tasaista, vielä en ole ehtinyt muodostaa kovin selvää käsitystä koko paketista, mutta näin ensimakuun se yltää mielestäni hyvinkin Ellipseksen tasolle. Ehkä ylikin?

Satu     22 August 2008 01:17 |
Moikka!
Täältä sivuilta bongasin, että olisitte Joensuussa tuossa tämän kuun lopulla keikalla. Onko keikasta jotain tarkempia tietoja? Paikka, aika jne.? Haluisin nimittäin kovasti päästä keikallenne. :)

-satu-

Eija     22 August 2008 01:17 |
Moi! Uutta plättyä on nyt kuunneltu pariin kertaan ja heti on suosikki löytyny. Huomasin sen töissä kun Haloo soi koko pitkän päivän päässä! Heti eka kuulemalla se kolahti. Kiitos kauan odotetusta uudesta ihanasta levystä! Työt sen kun jatkuu, aloitin oppisopimuskoulutuksen lääketeknikoksi. Ensin katoin että oon joka kerta Turussa lähijaksolla kun ootte täällä Etelä-Pohjanmaalla keikalla mut Kortesjärvelle taidan ehtiä. Ja sit kun lähden Turusta, te tuutte sinne Maata näkyviin! Epistä! Pistettiin tosiaan Rikun kans kesällä hynttyyt yhteen ja Riku yllätti mut sormuksella 8.8.2008! Ja musta siis tuli ylihärmäläinen samalla. Iloiset terveiset etenkin Pasille! Lapas-hanke on nyt jäänyt taka-alalle, anteeksi vain.. Ehkä mä ne vielä joskus saan tehtyä.. Tatsilla on muuten olemassa kaksoisolento, yksi mies joka tuo meille joskus aina lääkkeitä apteekkiin:)

The Rain ilmakitaristi Kokkola     22 August 2008 01:17 |
Moro äijät! Loistava lätty!! parasta musiikkia ja sanoituksia mitä oon kuullut pitkään aikaan suomi gospelissa!! Vastaavaa vertailukohtaa voi hakea Kälviäläisestä Augustista, muuten tää on loistavaa!! tulkaa pian tänne suuntaan! ja siunausta!

Sade     22 August 2008 01:16 |
Ensinnäkin kiitokset uudesta levystänne joka ei toivottavasti jää teidän viimeiseksi!

Nyt muutaman kerran kuunneltuani levyn, voin sanoa että se on hieno, mutta itse tykkään edelleen eniten kahdesta ensimmäisestä levystänne. Musiikillisesti tämä uusin levy on hieno, mutta sanoihin on tosi vaikea päästä mukaan eikä niistä joka biisissä edes kunnolla saa selvää. Tai, että pitää todella keskittyä 100% biisiin, että kuulee ja ymmärtää mitä siinä lauletaan.
Mutta edellisten levyjen biiseihin pääsi itse paremmin käsiksi ja sanoitukset oppi helpommin ja siihen biisiin pääsi sisälle nopeasti mukaan.

Mutta joka tapauksessa, täältäkin lähtee tämän hetken suosikit; Haloo ja Yhtä kuin voitto :).

Nimetön     22 August 2008 01:16 |
Omasta mielestäni Tatsi laulaa tosi hyvin, etenkin kun ottaa huomioon että hän ei kuulemma käy laulutunneilla toisin kuin Sami.
Syynä siihen, miksi ko. lauluääni ei vaikuta niin hienolta joidenkin mielestä, kuin Samin, on se että yleensä bändissä solistilla on suht. korkea ääni. Tatsihan on selvästi baritoni-luokkaa, eikä siinä mitään valiteltavaa ole niin pitkään, kun vain pysyy vireessä se ääni. :)
Tie 316-levyssä sen raskas tyyli on todennäköisesti hurmannut eniten kuuntelijoita, sekä selkeä sanoitus. Ellipsis ja Yhtä Kuin Voitto-levyissä musiikillinen osuus on ollut erittäin monipuolista, mutta sanoitus ehkä vähän monimutkaisempaa ymmärtää. K&A-levyssä taas musiikkipuoli on ollut kevyempää, mutta sanoitus hyvinkin päähän loksahtavaa. Mutta se on vain arvio. Itsestäni Yhtä Kuin Voitto oli musiikillisesti jotakuinkin yhtä hyvä kuin 316, mutta laulun liioittelu näkyi hieman Samilla parissa biisissä.
Nevermind, ylihuomenna suuri päivä, ja sitä ollessa pitää kuunnella teiän uusinta levyy jotta osaa ne ulkoo. :D

Meri     22 August 2008 01:16 |
Kiitos huippu hyvästä levystä. Mun suosikkeja on kappaleet Kohti Maailmaa,Haloo ja yhtä kuin voitto.
Kiitos. Jatkakaa samaan malliin.

Skiippar     22 August 2008 01:15 |
Todellakin Tatsin ääntä mahdollisimman paljon levyille! Itse henkilökohtaisesti pidän kyseisen herran äänestä erittäin paljon.

Mutta uudesta levystä.. Vähän samoilla linjoilla kuin muutkin kirjoittajat. Esim. Tie316-levyllä olevat biisit ovat huomattavasti tarttuvampia sanoiltaan ja muutenkin. Mutta tässä kuunnellessa myös uuden levyn biiseistä on alkanut löytyä erilaisia puolia. Sanat ovat kieltämättä hieman "tekemällä tehdyn" kuuloisia. Ehkä haettu jotain hieman liian hienoa. Mutta Tähtitehdas-biisi on aivan bueno! Kiitos Tatsi, kiitos The Rain!

Jännä nähdä mitä biisejä näistä nousee live-settiin. Toivoisin kuitenkin että vanhat live-biisit, kuten Ylös, Lupaus, Tulta, Tuuli kulkee, Sotilas, Kiitos ym. hitit löytyisi vielä Ristirockissakin settilistasta. Ja se Sokea, soittakaa se!

Arto Rento     22 August 2008 01:15 |
Pakko sanoa, että meidän naiset tykkää enemmän Tatsin äänestä, mulle sopii se että se laulaa jolle se sopii paremmin; esim. "enkelikuilu" ja "Puutarha" sekä "Tulta" oli hyvä että Tatsi lauloi ne!!! Samin ääni sopii ehdottomasti nopeatempoisiin biiseihin ja sillon kun lauletaan kovaa!!!
(Siunauksin Kempeleen kivisydän, joka pehmenee Kristuksen kosketuksesta)

Sami     22 August 2008 01:14 |
Sain eilen uuden levynne.. Musiikillisesti kyllä paras tuotos, mutta mutta.. Miksi ei Sami voisi laulaa kaikkia lauluja? Tatsin ääni ja laulutapa ei kyllä tee vailutusta.. Valitettavasti pettymys oli kova, kun Tatsi laulaa valtaosan kappaleista uudella levyllä..

Erne     22 August 2008 01:13 |
Kun kerta niin moni täällä listaa Tie316-levyn bändin parhaaksi levyksi, niin pakko on kysyä, että oonko mä ainoa joka on eri mieltä? :) En tiedä Tie316:n hyvyydestä tai huonoudesta, enkä muidenkaan levyjen, eli en nyt siis vertaakaan levyjä keskenään hyvyyden tai huonouden perusteella.. mutta mielenkiintoisen havainnon vain tein, kun niin moni hehkuttaa Tie316-albumia: itelleni se on kaikista vähiten merkityksellinen Rain-levy. Se on jäänyt kaikista vähäisimmälle kuuntelulle, vaikka siellä hyviä biisejä onkin.

K&A on itsestäänselvästi merkityksekkäin albumi yhtyeeltä itselleni. Samoin Ellipsiksestä tuli itelle valtavan merkityksekäs ja jopa rakas levy. Ja sit uudesta YKV-levystä.. no, lienee ihan liian aikaista sanoa mitään vielä kovin painavasti, mutta muutamien kuuntelukertojen perusteella on sellanen olo, että tästä levystä tulee itelle eniten kuuntelua osakseen saava Rain-levy. Miksi? Siihen voi vastata vasta myöhemmin.. =)

Sanasormi     22 August 2008 01:13 |
Kiitos uudesta lätystä, edelleen tuntuu siltä et Tie316 levy on nostanut itselläni odotukset liian korkealle ja tavallaan Ellipsis ja Yhtäkuin voitto levyt ovat olleet pieniä pettymyksiä. Koska ne eivät ole yltäneet musiikillisesti tuolle Tie316 levyn tasolle, yllättävyys on puuttunut.
Kuitenkin propsit Teille siitä kuinka upeaa työtä teette, sanoitukset ovat koskettavia, joskus suoruudessaan jopa korneja, mutta parempi niin. Lisäksi luotan siihen että edelleen olette Livenä parhaimmillanne puheidenne, meiningin ja toivottavasti myös shown-kautta.

Varmaan uusinkin levy aukenee entistä paremmin kun pari viikkoa sitä on kuunnellut.

Uusi matsku sopi varmasti live-vetoihin hyvin ja toivotaan et nuoret yhtyy Yhtä kuin voitto biisiin jo nyt Tampereella täysillä. Eli koko halli laulaa kiitosta ristin työstä.

Siunausta työhönne ja kiitos levystä

Z-mies     22 August 2008 01:13 |
Sehän kuulostaa hyvältä! Näkemisiin Orolla! -Z-

Sami     22 August 2008 01:12 |
Tuomolle vielä, että kun kysyt, "ymmärrättekö te itsekään mitä te laulatte?", niin tottakai ymmärrämme. Ehkä ongelma onkin juuri siinä, että joskus sanoja kirjoittaa vähän liikaakin "itselleen", tai omiin kokemuksiin nojaten, jolloin lopputulos voi olla toiselle vaikeasti avautuva.
Myös elämäntilanteet ja -vaiheet sekä ikä vaikuttavat tekstien muotoon, mutta myös tapaan ottaa niitä vastaan. Sinun tapauksessasi tosin itselleni jäi vaikutelma, ettet ole edes yrittänyt miettiä sanojamme. Tai sitten olet vain ällistyttävän lahjakas löytämään laulujen sanoituksista uusia merkityksiä, kuten: "Se menee sinne ja tää tänne ja toi toinne ja se sanoo sulle sitä ja toi tätä ja mä en jaksa ku maailma nauraa ja täti helvettiin junalla ajaa ja aja sinäkin taivaaseen ja miksi vesi ei vuoda kun pitäisi sille huutaa vouvouvou"... Itse en edes ymmärtänyt kirjoittaneeni noin hienoja oivalluksia ;)

Arto Rento     22 August 2008 01:12 |
Moi! Ja kiitos levystä!
Kuuntelin ja nautin! En osaa vielä pukea sanoiksi biisejä, joista tykkäsin.
Positiivisia juttuja olibiiseissä; Ohiko kuljet, Siivet(laulutekniikka+, sävelkulku++) Vastavirrassa, Muuta minut, Juna, Vapaa, Tähtitaivas, ja Kotiin. Toivottavasti näemme Ristirockissa!!!

Tyttönen     22 August 2008 01:11 |
Moikka reinin pojat! Teidän musiikki on koskettanut mua uskontaipaleen aikana tosi paljon. Kiitos siitä! Tuskin te tällaisia toiveita toteutatte, mutta olisi mukava, jos soittaisitte ristirokissa Vihabiisin. Sen kautta ole löytänyt oikean rakkauden ja unohtanut katkeruuden ja vihan.. ja se on muuttanut mun elämää tosi paljon. Kiitos joka tapauksessa teidän musiikista ja siitä Jumalan työstä jota te teette!! VOImia ja siunausta

Jeppe     22 August 2008 01:11 |
Siis. Olen kuunnellut levyn nyt 3 kertaa läpi tänään, ja olen sitä mieltä, että musiikillisesti ja sanoituksellisesti tämä onnistui tosi hyvin! :) Vähän kyllä aluksi kuulosti oudolta nämä lauluäänien sävyt, koska ne vähän poikkesivat aiempien levyjen äänistä. Lähinnä Samin kohdalla. Mutta ei siinä että se pahalta kuulostaisi, sillä se kuulosti hyvältä, vain erilaiselta. =)
Näistä biiseistä olisin pitänyt enemmän jos Sami olisi laulanu niitten säkeistöt (Tatsi laulo nää kyllä upeesti, mutta Samin ääni ehkä ois sopinu paremmin mielestäni): Kohti Maailmaa ja Yhtä Kuin Voitto.
Ja ehkä Sami olisi hieman voinut rajoittaa sitä hieman "ähkyvää" äänensävyä. En osaa kuvailla sitä muullakaan adjektiivilla. (esim. biisi Juna)
Parhaat biisit olivat mielestäni (siis suosikit tähän asti):
Haloo, Juna, Vastavirrassa, Ohiko Kuljet, Siivet, Muuta Minut, Kotiin ja !!!1988!!! Repesin sille 1988 lopulle, sekä Haloo-biisissä sille viimiselle "Haloo"lle. ;)
Jos Tie 316 saisi 10/10 arvosteluista, tämä saisi 9-9.5/10. Yhtä hyvä kuin Kiitos ja Anteeksi ja Ellipsis.
Pasi: Mukavaa tykitystä oli! :) En vaa kuullu sellasta tuplabasari-huipentumaa niiku toivoin mutta ei se mitään. :D
Jussi: Kitarasoolosi kuulostivat toden totta upeilta.
Kiva päässä kuulemaa teitä la livenä! :)
Saitteko muuten tän levyn normaaleihi kauppoihi musaosastoille?
Lykkyä tykö jatkoonkin, odottelen jo innolla seuraavaa levyä!

Emppu     22 August 2008 01:10 |
P.s. Oliko promokuvat otettu teiän treenikämpällä?


1251
Entrys in the Guestbook
<< Start < Prev 61 62 63 Next > End >>
mn05_pyro1.jpg

The Rain is also in MySpace!